На що звернути увагу при покупці змішувача Zegor на кухню

На що звернути увагу при покупці змішувача Zegor на кухню
Змішувач на кухню потрібно вибирати, а не просто купувати. Будь змішувач технічно є досить складним пристроєм. Він дуже інтенсивно використовується впродовж тривалого часу, а отже, повинен мати відповідні технічні характеристики. Якщо ж говорити про змішувачі для кухні, то в цьому випадку великі навантаження ще більше у зв'язку з багаторазовими включення і виключення. Таким чином, просто купити перший вподобаний змішувач для кухні може виявитися не найкращим способом витратити свої кошти. Тім більше що крім технічних характеристик пристрою, потрібно врахувати й індивідуальні особливості кухні.
У цій статті розглянємо важливі моменти, на які слід звернути увагу при виборі кухонного змішувача.
1. Виливши.
Кухонні змішувачі Zegor Зегор мають виливши, який сильно відрізняється від ізлівов таких пристроїв для ванни і раковин. Виливи кухонних змішувачів мають вигнуту форму, що обумовлено основним функціональним призначенням ― миттям посуду. І вісь тут важливі деякі особливості, які потрібно врахувати:
Під час миття неглибокої посуд буду утворюватися бризки, якщо носик виливу встановлений занадто високо. В результаті, не тільки буде мокрою одяг господині, але і весь простір навколо мийки з часом виявиться покритим шаром бруду.
Занадто низько розташований носик виливу позбавить можливості міті велику посуд, каструлі. А якщо господиня висока, їй доведеться постійно нахилятися під час роботи до раковини. Всі ці моменти, в тому числі і глибину мийки, потрібно врахувати заздалегідь.
Ідеальний варіант, коли кінець виливу збігається з центром мийки. У цьому випадку, навіть при митті великих ємностей, бризок буде зовсім небагато.
Кут повороту виливу в горизонтальній площині має бути достатнім для комфортної установки посуд в мийку. Це також виявиться корисним для миття великих плодів. Рекомен-дованих кут складає не менше 120 або навіть 180 градусів.
Наявність розсікача води на патрубку змішувача також сприяє зменшенню розбризкування та отриманню більш м'якою струменя.
Хоча класичний виливши змішувача для кухні має форму дуги, при необхідності можна використовувати прямокутну або вигнуту модель, враховуючи особливості інтер'єру єру.
Існують спеціальні види знімних змішувачів для кухні, які також дозволяють з легкістю обслуговувати великогабаритні предмети. На такому змішувачі труба водопостачання прикріплюється через гнучкий шланг (більше одного метра). Якщо змішувач використовується звичайним чином, він кріпиться як стандартно, нічим не відрізняючись від простого кухонного змішувача.
2. Система управління.
Класичний змішувач завжди мав ДВОХВЕНТИЛЬНІ систему управління. Можна довго говорити про позитивні і негативні моменти, які є у такого виду змішувача. Що ж стосується кухні, тут безперечною перевагою володіє саме змішувач змішувач. Їм можна користуватися не тільки однією рукою, а й навіть ліктем, якщо руки забруднені.
Змішувачі одних важелів більш економні, а при виході з ладу, потребують заміни тільки одного елемента.
До недоліків одноважільного типу можна віднести:
При неякісної кран-букс наявність надлишкового шуму під час подачі змішаних потоків води. Такий шум присутній при подачі саме теплої води, а не холодною чи гарячою.
Досить груба, стрибкоподібна регулювання температури і натиску води. Така проблема присутня також при неякісному виготовленні або в разі змішувача від недобросовісного виробника.
3. Матеріал змішувача і зовнішнє покриття.
У будь-якому випадку на змішувачі з годиною з'єднання є бризки, забруднення або навіть подряпини. Тому важливий вибір матеріалу.
Традиційно використовується хромована латунь. Такий класичний варіант забезпечує хорошу механічну міцність і антибактеріальні властивості. Змішувачі з нержавійки здатні не втрачати свого зовнішнього вигляду без додаткового догляду багато років, чого не скажеш про моделі з емаллю або позолотою.
Як визначити матеріал змішувача?
Недобросовісний виробник замість латуні може використовувати хромоване залізо. На жаль, за зовнішнім поглядом це визначити неможливо. Але через деякий час на такому пристрої з'єднання бути плями іржі. Якщо пристрій виготовлено з якісної харчової нержавійки ― вона не винна притягатися магнітом, хоча деяким сплавів невеликої магнетизм все-таки притаманний. Латунь ж не реагує на магніт.
Гайки на шлангах або між зливом і корпусом змішувача можуть бути виготовлені з силуміну. Магнітом він не перевіряється. Альо потрібно подивитися всередину такої деталі або гайки. У більшості випадків деталі, хромовані зсередини, вироблені з силуміну. Крім того, силумін можна відрізнити по вазі ― він завжди легше латуні і нержавіючої сталі.
4. Додаткові характеристики
До додатковим корисним характеристиками змішувача для кухні можуть належати:
Вбудована система очищення води (фільтр). У таких моделях можна окремо отримувати як проточну, так і фільтровану воду.
Наявність додаткового шланга для інших споживачів.
Додаткові опції змішувача, також як і його якість завжди впливають на кінцеву ціну пристрою.
Іноді можна заощадити, альо тільки купуючи високоякісну продукцію перевірених виробників можна співуче уникнути проблем, пов'язаних з передчасним виходом змішувача з ладу.
Продукція ТМ Zegor і Zerix, представлена в нашому інтернет-магазині, добре зарекомендувала себе не тільки в Україні, але і в багатьох інших країнах завдяки своїй якості і вишуканому дизайну.
Сподіваємося, що інформація з цієї статті допоможе зробити вам правильний вибір змішувача для кухні, купивши саме те, що необхідно.