384 відгуків
Співробітництво -30 -40 %Дізнатися

Заказы временно не принимаются. Извините за неудобства!

Ивана Гонты, 1 без перерыва и выходных BODEN, Київ, Україна
+380 (96) 357-80-07
+380 (50) 627-87-84
+380 (63) 875-38-18
BODEN 24\7 вся Украина 0 800 330 437

5 варіантів планування мініатюрної кухні.

5 варіантів планування мініатюрної кухні.

 

5 варіантів планування мініатюрної кухні.

 

У багатьох типових будинках радянської будівлі площа кухні ледве сягає п'яти квадратних метрів. Її початкова планування не дуже оригінальна, але на кардинальну зміну інтер'єру єру наважуються одиниці: більшість власників мініатюрних кухонь боятися, що нова планування «з'єднання їсть» і без того скромні метри.

Насправді ж, якщо докласти зусиль і включити фантазію, навіть приміщення в п'ять квадратних метрів можна зробити привабливим. Існує, як мінімум, п'ять варіантів планувань, які зроблять мініатюрну кухню функціональною і зручною.

 

Лінійне планування.

 

Цей варіант планування передбачає розміщення предметів меблів та обладнання уздовж однієї стіни. Для того, щоб заощадити місце, альо забезпечити кухні необхідну функціональність, можна використовувати такі прийоми: ― вбудувати невеликий холодильник в стільницю; ― Встановити плиту нема з чотирма, а з двома конфорками; ― Замість духової шафи облаштувати шафа для зберігання посуду, столових приладів і іншої кухонного начиння. У такій кухні потрібно максимально використовувати висоту, тому без верхніх шаф не обійтися. Їх можна встановити на висоті витяжці ― 750 м від поверхні стільниці. Невелику обідню зону краще облаштувати біля вікна. Використовуйте розкладається столик і високі акуратні стільці з дерева або пластику.

 

 

Дворядна планування.

 

Варіант передбачає розташування обладнання і різних приладів один напроти одного. По ліву сторону можна встановити мийку, плиту з духовою шафою і холодильник. По праву ― багатофункціональний модуль з висувним столиком і шафами для зберігання кухонних приладів. Верхня поверхня цього модуля буде грати роль робочої зони. Над модулем можна розташувати мікрохвильову піч, а над столом ― вузьку поличку для спецій. Стільці в цьому випадку повинні бути складними, щоб не заважати приготуванню їжі. Мінус планування ― відсутність обідньої зони. Отже, вона підійде тільки для тих, хто живе один, або для пари без дітей.

 

Дворядне розміщення зі столом.

 

Це планування багато в чому нагадує попередню, за винятком одного дуже важливого моменту ― тут є повноцінний стіл на трьох людей. Всі основні прилади ― мийку, плиту з духовою піччю, нижні і верхні шафи, мікрохвильову піч ― потрібно розташувати лінійно уздовж однієї стіни. А навпроти слід поставити холодильник та обідній стіл, на який також будуть покладені функції робочої зони.

 

Кутове планування.

 

Мабуть, найпоширеніший варіант планування, що передбачає розташування всіх основних предметів меблів і техніки у формі букви «Г». Головну роль тут відіграє кутовий шафа, призначена для зберігання посуду і некрупною побутової техніки. Холодильник може бути частиною цієї кутової композиції або ж розташовуватися на протилежній стороні кухні. Але в другому випадку він буде сусідити зі столом, тому повноцінної обідньої зони не вийде. Планування із задіянням підвіконня Цей варіант підійде для тих кухонь, де висота підвіконня не нижче кухонних шаф. У такому випадку потрібно розташувати миття, плиту, холодильник і шафи для зберігання у формі букви «Г»: все обладнання в суцільної стіни, а шафки з робочою поверхнею ― біля стіни з вікном, щоб підвіконня грав роль продовження стільниці. Завдяки такому плануванні ви отримаєте багато робочого простору, що дуже зручно, якщо ви любите готувати.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner