5 варіантів планування мініатюрної кухні.

5 варіантів планування мініатюрної кухні.
У багатьох типових будинках радянської будівлі площа кухні ледве сягає п'яти квадратних метрів. Її початкова планування не дуже оригінальна, але на кардинальну зміну інтер'єру єру наважуються одиниці: більшість власників мініатюрних кухонь боятися, що нова планування «з'єднання їсть» і без того скромні метри.
Насправді ж, якщо докласти зусиль і включити фантазію, навіть приміщення в п'ять квадратних метрів можна зробити привабливим. Існує, як мінімум, п'ять варіантів планувань, які зроблять мініатюрну кухню функціональною і зручною.
Лінійне планування.
Цей варіант планування передбачає розміщення предметів меблів та обладнання уздовж однієї стіни. Для того, щоб заощадити місце, альо забезпечити кухні необхідну функціональність, можна використовувати такі прийоми: ― вбудувати невеликий холодильник в стільницю; ― Встановити плиту нема з чотирма, а з двома конфорками; ― Замість духової шафи облаштувати шафа для зберігання посуду, столових приладів і іншої кухонного начиння. У такій кухні потрібно максимально використовувати висоту, тому без верхніх шаф не обійтися. Їх можна встановити на висоті витяжці ― 750 м від поверхні стільниці. Невелику обідню зону краще облаштувати біля вікна. Використовуйте розкладається столик і високі акуратні стільці з дерева або пластику.
Дворядна планування.
Варіант передбачає розташування обладнання і різних приладів один напроти одного. По ліву сторону можна встановити мийку, плиту з духовою шафою і холодильник. По праву ― багатофункціональний модуль з висувним столиком і шафами для зберігання кухонних приладів. Верхня поверхня цього модуля буде грати роль робочої зони. Над модулем можна розташувати мікрохвильову піч, а над столом ― вузьку поличку для спецій. Стільці в цьому випадку повинні бути складними, щоб не заважати приготуванню їжі. Мінус планування ― відсутність обідньої зони. Отже, вона підійде тільки для тих, хто живе один, або для пари без дітей.
Дворядне розміщення зі столом.
Це планування багато в чому нагадує попередню, за винятком одного дуже важливого моменту ― тут є повноцінний стіл на трьох людей. Всі основні прилади ― мийку, плиту з духовою піччю, нижні і верхні шафи, мікрохвильову піч ― потрібно розташувати лінійно уздовж однієї стіни. А навпроти слід поставити холодильник та обідній стіл, на який також будуть покладені функції робочої зони.
Кутове планування.
Мабуть, найпоширеніший варіант планування, що передбачає розташування всіх основних предметів меблів і техніки у формі букви «Г». Головну роль тут відіграє кутовий шафа, призначена для зберігання посуду і некрупною побутової техніки. Холодильник може бути частиною цієї кутової композиції або ж розташовуватися на протилежній стороні кухні. Але в другому випадку він буде сусідити зі столом, тому повноцінної обідньої зони не вийде. Планування із задіянням підвіконня Цей варіант підійде для тих кухонь, де висота підвіконня не нижче кухонних шаф. У такому випадку потрібно розташувати миття, плиту, холодильник і шафи для зберігання у формі букви «Г»: все обладнання в суцільної стіни, а шафки з робочою поверхнею ― біля стіни з вікном, щоб підвіконня грав роль продовження стільниці. Завдяки такому плануванні ви отримаєте багато робочого простору, що дуже зручно, якщо ви любите готувати.